Keeping Up with the Joneses: Een vermakelijke comedy

Iedereen houdt vast wel van een goede comedy op zijn tijd. Vooral de laatste jaren waren er aardig wat comedy's (Vacation, Hangover trilogy om even een paar te noemen) waarbij de kwaliteit nogal schommelde. Van uiterst hilarisch tot geforceerd grappig waarbij je het mijlenver zag aankomen. De tijd van Chevy Chase, John Candy en Steve Martin zijn wellicht voorbij maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke comedy's uitkomen. Keeping up with the Joneses is daar eentje van namelijk. 



20 oktober is de film uitgekomen in Nederland en moest het wellicht opnemen tegen een andere film Jack Reacher: Never go back al is dit een heel andere film. Toch hebben beide films iets met elkaar gemeen. Beide gaan over special agents die iets te verbergen hebben. Waar Jack Reacher je trakteert op non-stop aktie is deze comedy anders van opzet.

De film begint in te zoomen op het leven van Jeff en Karen Gaffney (Zach Galifianakis kennen we o.a. The Hangover 3 en Isla Fisher's bekendste rol is die in TV serie Arrested Development, aanrader trouwens!) Het stel Gaffney woont in een keurige, rustige buurt en krijgen opeens te maken met nieuwe buren in het stel Tim en Natalie Jones (Jon Hamm speelde o.a. in Mad Men en verleende zijn stem voor Shrek 3D en Minions.  Gal Galdot schitterde in Batman vs Superman en diverse Fast & Furious films.



De eerste kennismaking verloopt grappig en zet de toon van de film. Al gauw vermoedt Karen dat de buren iets te verbergen hebben. Hun speurwerk zorgt voor grappige situaties zoals een intiem moment tussen Karen en Natalie in een kleedkamer dat niets aan de verbeelding over laat of hen leidt naar een schimmig achteraf restaurantje met giftig eten. Hoe meer ze ontdekken hoe gevaarlijker het wordt en hoe meer ze denken te vrezen voor hun leven.



Het acteerwerk is van allen sterk en je krijgt echt een band met de karakters. Vooral de rol van Zach Galifianakis is ijzersterk en beter dan hij bij The Hangover 3 laat zien. Het is goed te zien dat de regisseur (Stewart Hendler) een vertrouwd genre verfrissend neer kan zetten. De algehele feel in de film gaf me een Lethal Weapon gevoel qua flow van grappen zonder dat het blijft doordenderen of teveel wordt. De grappen zijn niet van het cheesy soort wat mij erg beviel. Bij vlagen was de humor zelfs subtiel te noemen. Een verrassende comedy die de eerste 10 minuten op gang moet komen maar daarna zeer vermakelijk is.



Waarom deze film zien:

- Verfrissende manier van verhaal vertellen in comedy
- Galifianakis is briljant in deze film!
- De chemie tussen de karakters is goed in balans

Waarom deze film niet zien:

- De humor moet even op gang komen net als de karakters

Eindoordeel:

Hou je van comedy met een vleugje (harde) aktie dan moet je deze film zeker kijken!

Score: 80/100


Trailer:



Hoofdrolspelers:

Zach Galifianakis...
Jeff Gaffney
Isla Fisher...
Karen Gaffney
Jon Hamm...
Tim Jones
Gal Gadot...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Underworld Blood Wars: Vervolg wat smaakt naar meer

Nerve: Neon doorspekte film over social media

Sully: Mooie verfilming van een heldendaad